Sončnično olje

Hranite na temp. 3-5°C. Olje ne mara toplote, zato je bolje, da ga hranite v tesno zaprti steklenici v temnem in hladnem prostoru ter porabite svežega.
Redna cena
8,98/Kos
  • Količina750 ml
0Kos
-+

  100% varno spletno nakupovanje

    Brezplačna dostava nad 50€

SONČNIČNO OLJE: SRKANJE IN ŽVRKLJANJE OLJA

Na nekem zasedanju Vse ukrajinske zveze onkologov in bakteriologov, ki deluje v sklopu Akademije znanosti ZSSR, je imel dr. med. F. Karach referat, s katerim je zbudil veliko pozornost: v njem je namreč razložil nenavadno preprost proces zdravljenja človeškega telesa z uporabo sončničnega olja.

S to preprosto metodo je mogoče povsem zatreti najrazličnejše kronične ali akutne bolezni, tako da se lahko odpovemo kirurškim posegom in uživanju raznih zdravil, ki imajo pogostokrat škodljive stranske učinke, je pa oljna terapija tudi dobra preventivna metoda samo razstrupljanja telesa. Ker je metoda docela varna, naj postane vaša dnevna navada.

Ta terapija deluje tudi preventivno, saj preprečuje nastanek življenjsko nevarnih tvorb (mišljene so novotvorbe ali tumorji), lahko pa jih tudi zdravi, kot npr. pri kroničnih boleznih krvi, ohromelosti, pri obolenjih živcev, pri težavah z želodcem, pri boleznih pljuč in jeter, pa še pri epidemično razširjeni spalni bolezni. Po ¬tem takem, tako meni dr. Karach, je mo¬goče zdraviti številne bolezni, tudi takšne, ki jih morebiti povzroča jemanje strupenih kemičnih zdravil. Zase je rekel: »z oljno terapijo sem si docela odpravil kro¬nično krvno bolezen, za katero sem bolehal 15 let. Tudi pri akutnem artroznem obolenju, ki je zahtevalo ležanje, sem ozdravel po treh dneh zdravljenja.« Za tovrstno zdravljenje je odločilno predvsem to, da je preprosto. Sestoji se namreč samo iz srkanja – mlaskanja, žvrkljanja olja v ustni votlini. Vse nadaljnje zdravljenje opravi človeški organizem sam. Tako je mogoče zdraviti celice, tkiva in vse druge človeške organe hkrati, saj prav to prepreči uničenje zdrave mikro flore in s tem tudi razkroj človeškega organizma. Če nastopi slednje je namreč ogroženo človekovo ravnovesje; to povzroči nastanek raznih bolezni, le te pa vplivajo na trajanje življenja. Zdaj človek v resnici preživi polovico življenja manj, kot bi jo lahko, to pa pomeni, da bi življenje sicer trajalo 140 do 150 let, pravi dr. Karach.

Z oljno terapijo povsem odpravimo akutne bolezni v dveh do štirih dneh, kronične zahtevajo dalj časa, včasih tudi do enega leta. Eden najvidnejših učinkov je učvrstitev majavih zob… Treba je poudariti, da se med sproščanjem sestavin olja v slini presnova pospeši in poveča, s tem pa doseže trajno zdravje.

Potek razstrupljanja in zdravljenja

V trgovini z BIO izdelki kupimo hladno stisnjeno sončnično olje (še bolje pri kmetu, ki goji sončnice). Zjutraj na tešče vzamemo eno jedilno žlico olja in ga vsrkamo v usta, nato pa ga pljunkamo, in srkamo skozi zobe v zaprtih ustih 15 do 20 minut. Pravilno gibljemo čeljusti in brado, tako da dobimo veliko sline, ki jo vmes po malem izbrizgnemo. Olja nikakor ne smemo pogoltniti, saj je postalo strupeno, ker se skozi ustno sluznico izsrkavajo bolezenski strupi iz krvi. Olje je najprej židko, potem pa postane tekoče in belo kot volna (če je izpljuvana tekočina še rumene barve pomeni, da ni bila dovolj obdelana v ustih). Izpljunemo olje in si ustno votlino večkrat speremo z vodo, zobe temeljito očistimo z zobno ščetko in obvezno očistimo tudi umivalnik, kajti v izpljunjeni tekočini je veliko bakterij, poleg drugih povzročiteljev bolezni in škodljivih snovi. Če bi si s 600-kratno povečavo pogledali eno samo kapljo te tekočine, bi zagledali neko vrsto gibljivih vlaken. To so mikrobi v prvem razvojnem stadiju.

Kdaj in koliko časa?

Opisano opravilo se najbolje obnese zjutraj pred zajtrkom. Za preventivno razstrupljanje naj vam to postane vsakodnevna navada. Za hujše bolezenske težave lahko zdravljenje pospešimo s tem, da to opravimo trikrat na dan, vendar vsakokrat pred jedjo in na tešče, kajti s tem organizmu ne škodujemo, zdravljenje pa poteka hitreje in je tudi učinkovitejše. Vsekakor naj opisana terapija traja toliko časa, kolikor je potrebno, da se organizmu povrnejo prvotna trdnost in svežina ter mirno spanje - drugače povedano: vse dotlej, dokler npr. jutranje prebujanje ne pomeni več premagovanje občutka utrujenosti: počutiti se moramo spočiti in ne smemo imeti solz¬nih vrečic pod očmi. Zdravljenje nam mora najprej vrniti zdrav tek, dobro spanje in nemoteno zmogljivost pomnjenja.

Kaj lahko pomeni začetno poslabšanje stanja?

Pri bolnikih, ki bolehajo za več boleznimi hkrati, se utegne zgoditi, da se splošno zdravstveno stanje navidez poslabša. Lahko se celo zgodi, da med zdravljenjem eno bolezensko kotišče vpliva na drugo, ki bi sicer šele pozneje utegnilo povzročiti kako drugo hudo, nemara celo smrtno bo¬lezen. Ob pojavu poslabšanja, ne prenehajte s terapijo, svetuje dr. Karach. Niti enega resnega razloga ni, ki bi terjal ustavi-tev zdravljenja, celo takrat ne, če se zviša temperatura (zdravilna vročina). Prav to je znamenje, da se terapija mora nadaljevati nepretrgoma.

Društvo za zdravilne rastline ognjič Logatec

Na naši ekološki kmetiji Škorjanc, v Preboldu, pridelujemo sončnična semena brez uporabe škropiv ali umetnih gnojil. Skrbno posušena, z pazljivostjo stisnemo v hladno stisnjeno olje.

Za podrobnejše informacije nam lahko kadarkoli pišete ali nas pokličete, v veseljem se bomo odzvali. 041 269 261 / 051 36 77 23, Tomaž Škorjanc

Preverite še

totrovo.png

Totrovo ali Ričkovo olje

Hranite na temp. 3-5°C. Olje ne mara toplote, zato je bolje, da ga hranite v tesno zaprti steklenici v temnem in hladnem prostoru ter porabite svežega.
Redna cena
15,33/Kos
soncnicno.png

Sončnično olje

Hranite na temp. 3-5°C. Olje ne mara toplote, zato je bolje, da ga hranite v tesno zaprti steklenici v temnem in hladnem prostoru ter porabite svežega.
Redna cena
8,98/Kos
oljna-ogrscica.png

Olje oljne ogrščice

Hranite na temp. 3-5°C. Olje ne mara toplote, zato je bolje, da ga hranite v tesno zaprti steklenici v temnem in hladnem prostoru ter porabite svežega.
Redna cena
8,98/Kos