O podjetju

Sedež podjetja Tartarini Auto Industries - podjetja, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo na področju avto plina - se nahaja v Bologni, natančneje v občini Castel Maggiore, ki je od samega centra Bologne odmaknjen 9 km. Tehnološko sodobna tovarna se razprostira na kar 15.000 kvadratnih metrih. Inženiring, proizvodnja, računovodstvo in prodajni kader so organizirani v skladu z najmodernejšimi in fleksibilnimi tehnikami managementa. Široka distribucijska mreža avtoplina zagotavlja, da je avto plin na voljo na vseh trgih s pomočjo specializiranih storitev, ki strankam zagotavljajo popolno zadovoljstvo.

Objektivno delo je skupni cilj vsakega izmed zaposlenih: samo na ta način lahko timski trud deluje harmonično in prinese dobre rezultate pri prodaji avtoplina oz. storitev vgradnje avtoplina in predelave vozila na plin. Ta sistem proizvodnje in organizacije skupaj z nevprašljivo kakovostjo prispeva k stalni rasti podjetja - pionirja na področju avtoplina - in zagotovlja vodilni položaj na trgu avto plina v svetovnem merilu.

Zgodba o uspehu

Ko govorimo o imenu Tartarini Auto Industries, govorimo o strokovnjakih na področju avtoplina, ki so svojo novo pot začeli leta 2000. Novo zato, ker omenjena letnica predstavlja nadaljevanje zgodbe do tedaj prav tako izjemno uspešnega podjetja - pinorja avto plina, ki je od svojega začetka leta 1941 delovalo pod imenom Auto Division of OMT Tartarini, in sicer pod taktirko očeta podjetja in lastnika prvega avtomobila, predelanega na plin, Aleandra Tartarinija. Avtomobil znamke Fiat 508 CNG še danes krasi prostore podjetja in vdno znova spomni na spoštovanja vredno tradicijo na področju avtoplina.

 

Gre torej za uspešno družinsko podjetje, zgrajeno na kakovosti in tradiciji. Aleandro Tartarini je s svojim izjemnim občutkom za investiranje sredstev v izkoriščanje naravnega plina zgradil trdne temelje podjetja, saj je idejo razvil v času, ko je izkoriščanje alternativne energije predstavljajo novo možnost razvoja za italijansko avtomobilsko industrijo, ki je po letu 1945 počasi začela okrevati po posledicah druge svetovne vojne. S svojo strateško naravnano intuicijo je pionir avto plina sprva majhno podjetje z nekaj sposobnimi inženirji, ki jih je vodil močan začetniški duh, po 60 letih preoblikoval v obsežno, dinamično, sodobno in na področju avtoplinov močno strokovno podkovano podjetje. Danes Tartarini Auto predstavlja pomembno referenčno točko za tehnološke raziskave, namenjene izkoriščanju naravnih goriv. 

history-logos-part1.JPG
history-logos-part2.JPG

V 90-ih je vodenje podjetja Tartarini prevzel Roberto Tartarini, ki je - prav tako kot do tedaj njegov oče -, okrepljen s podjetniškimi spretnostmi in z veliko znanja na področju avtoplina, vgradnje avtomobila na plina ter predelav, z veliko mero odgovornosti sprejel izziv. Pod njegovim vodstvom se je podjetje začelo ambiciozno vključevati v obsežne projekte, povezane z naprednejšimi tehnologijami vozil. Na prelomu stoletja je Roberto Tartarini vodenje predal predstavniku tretje generacije, Michelu Tartariniju, ki danes s svojo svežo energijo, strastjo, spretnostmi in s pomočjo na bogatih očetovih izkušenj z avtoplini, uspešno usmerja podjetje proti še uspešnejši prihodnosti na področju avto plina. Še dodatno pa je podjetje Tartarini potrdilo učinkovitost avtoplinskega sistema tudi uradno - že kmalu po ustanovitvi so namreč zaradi doseganja standardov kakovosti pridobili certifikat UNI EN ISO 9001:2008.

Zgodovina.dat
certifikat.JPG