Olje oljne ogrščice

Hranite na temp. 3-5°C. Olje ne mara toplote, zato je bolje, da ga hranite v tesno zaprti steklenici v temnem in hladnem prostoru ter porabite svežega.
Redna cena
8,98/Kos
  • Količina750 ml
0Kos
-+

  100% varno spletno nakupovanje

    Brezplačna dostava nad 50€

Naših top 5 razlogov za izbiro olja oljne ogrščice!

Ste vedeli, da repično olje (komercialno ime za oljno ogrščico) ponuja celo vrsto koristi v primerjavi z drugimi kuhinjskimi olji? Repično olje lahko ugodno vpliva na zdravje možganov; zdravje oči, kože in las; lahko pomaga spodbuditi izgubo teže, pomaga okrepiti imunski sistem, podpira boljše zdravje srca in ožilja, podpira zdravje kosti in sklepov ter podpira dihala (Natalie Thompson, Accredited Practicing Dietitian from Natural Food Series).

Razlog zakaj je koristno repično olje: - Vsebuje najnižjo vsebnost nasičenih maščob v katerem koli olju. - Je dober vir Omega 3, 6 in 9. - Vsebuje vitamin E, ki je močan antioksidant. - Vsebuje veliko dobrih nenasičenih maščob. - Uporablja se lahko pri visokih temperaturah, višjih od oljčnega olja.

Kaj je olje oljne ogrščice in zakaj je boljše za vaše zdravje? Repično olje izvira iz družine rastlin kapusnic, iste družine rastlin kot je zelje, brokoli in cvetača. Na naši ekološki kmetiji sami pridelujemo ogrščico, ki jo stisnemo s postopkom hladnega stiskanja tako kot vse druge naše oljnice. To pomeni, da seme stiskamo z jekleno stiskalnico; na noben način semena ne pražimo in ne solimo, tako olje ohranilo vso aromo in hranilno vrednost. V primerjavi z drugimi kuhinjskimi olji ima repično olje nizek odstotek nasičenih maščob, tudi v primerjavi z oljčnim oljem. Repično seme je napolnjeno z nasičenimi maščobami, ki so ena izmed dobrih maščob, ki jih običajno najdemo v rastlinski hrani, kot so oreščki, avokado in ko jih jemo zmerno, lahko pomaga znižati raven holesterola, zmanjša tveganje za srčne bolezni in možgansko kap. Mononasičene maščobe prav tako pomagajo razvijati in vzdrževati obnovo celic v telesu, zato je zelo priporočljiv kot del vegetarijanske in veganske prehrane. Pri kuhanju lahko prenese višje točke kuhanja kot druga olja, prag 230 ° C.

Tukaj je naših top 5 razlogov, zakaj bi morali uživati repično olje kot del vsakdanje zdrave in hranljive prehrane:

1. Vsebuje veliko omega olj in esencialnih maščobnih kislin Repično olje vsebuje veliko omega olj in esencialnih maščobnih kislin, ki jih običajno najdemo v ribah ali ribjih izdelkih. Menijo, da te lastnosti koristijo zdravju možganov, delujejo kot močan antioksidant in so odlične tudi za zdravje sklepov!

2. Ima veliko vitamina E. Repično olje je veliko vitamina E, kar je dobro za imunski sistem, oči, kožo in lase. Vitamin E je prisoten tudi v številnih drugih živilih, vključno z oreščki in semeni, listnato zeleno zelenjavo, lososom in postrvjo, rdečo papriko in avokadom, če naštejemo le najvišjih virov tega naravnega antioksidanta.

3. Ima malo nasičenih maščob Ena žlica repičnega olja vsebuje 0,7 g nasičenih maščob, kar je manj kot polovico oljčnega olja, ki ima približno 1,6 g nasičenih maščob, in bistveno manj kot kokosovo olje, ki vsebuje ogromno 12 g. Zato je repično bolj prijazna izbira do vašega srca in telesne teže.

4. Ima visoko točko dima Če se odločite za kuhanje z temperaturno odpornim oljem, kot je repično olje z dimno temperaturo 230oC, ne zagotavljate le odličnega okusa, ampak tudi zagotavljate, da se hranila v procesu kuhanja ne spremenijo ali izgubijo. Visoka stopnja dimne točke zagotavlja, da se kot stranski proizvod kuhanja ne sproščajo nevarni prosti radikali, kar pomeni, da lahko vzdrži višje temperature, ne da bi postal strupen (se ne zažge), za razliko od olivnega olja.

5. Naše olje oljne ogrščice je na voljo ne naši kmetiji, pokličite nas, lahko se dogovorimo tudi za dostavo! 051 36 77 23 - 041 269 261 ali prprosto napišite sporočilo na FB.

6. Našemu olju lahko lahko dodate svojo osebno noto!

V olju lahko macarirate čili, baziliko, limono, česen ali pa kakšno drugo zelišče. Dobili boste unikaten okus, ki je lahko tudi lepo darilo za vaše prijatelje.

Gurmanski namig za veganski hrustljavo popečen kruh iz kislega testa.

Sestavine: 4 stroki česna 2 žlici svežih lističev timijana 1 žlica svežih listov rožmarina 8 svežih lovorjevih listov morska soli po občutku 2-3 žlice zdrobljen črnih poper 150ml oljne repice Ekološke kmetije Škorjanc 100 g paradižnika češnjevca 900 g / 1,3 kg vaše najljubše zelenjave (izbrala je katero koli ali vse od naslednjega; šparglji, bučke, korenje, pesa, jajčevci, čebula, koruzni storži, sladki krompir)

Kako pripravimo: - Segrejte pečico na 180 ° C. - Olupite strok česna in nanj narežite timijan, rožmarin, lovor, sol, poper in olje. Dobro premešamo, da se vsi okusi dobro spojijo. - Pripravite sortirano zelenjavo in paradižnik. Šparglje razporedite po dolgem, bučke, sladki krompir in jajčevce narežite na koščke. Svojo čebulo narežite po dolgem, nato na koščke, koruzo na koščke in sladki krompir na polovici. Na koščke narežite korenje in / ali peso. - V veliki posodi zmešamo zelenjavo in marinado in nekaj ur mariniramo. - Nato postavite v predhodno segreto pečico, pokrijte z alu folijo (približno 20 minut +, vendar se bodo časi pečenja razlikovali glede na vašo izbiro zelenjave in njihove debeline). Neprestano obračajte in preverjajte, ali je skoraj pečena, nato odstranite folijo da pred serviranjem porjavi malo.

Uživajte!

Preverite še

totrovo.png

Totrovo ali Ričkovo olje

Hranite na temp. 3-5°C. Olje ne mara toplote, zato je bolje, da ga hranite v tesno zaprti steklenici v temnem in hladnem prostoru ter porabite svežega.
Redna cena
15,33/Kos
soncnicno.png

Sončnično olje

Hranite na temp. 3-5°C. Olje ne mara toplote, zato je bolje, da ga hranite v tesno zaprti steklenici v temnem in hladnem prostoru ter porabite svežega.
Redna cena
8,98/Kos
oljna-ogrscica.png

Olje oljne ogrščice

Hranite na temp. 3-5°C. Olje ne mara toplote, zato je bolje, da ga hranite v tesno zaprti steklenici v temnem in hladnem prostoru ter porabite svežega.
Redna cena
8,98/Kos
//