Predelava na plin je postopek, pri katerem v vaš avtomobil vgradimo sistem, s pomočjo katerega se pogoni na fosilna goriva predelajo na pogon na avto plin. Avto plin je gorivo, s katerim ne le privarčujemo polovico svojega denarja, ki ga trenutno porabimo za gorivo jeklenega konjička, ampak poskrbimo tudi za daljšo življenjsko dobo motorja avtomobila in manj onesnaženo okolje. V današnji družbi, kjer se vse bolj zavedamo posledic onesnaženega okolja, s predelavo avtomobila na plin zmanjšamo škodljiv vpliv izpuhov na okolje kar za 35%. S predelavo avtomobila na plin se pri podjetju Tartarini ukvarjamo že od leta 1941, zato vam z dolgoletnimi izkušnjami lahko zagotovimo zanesljivo in kvalitetno predelavo različnih vozil: avtomobil ali kombi na plin, lahko tudi avtobus.

Predelava na plin

Ali so vsi avtomobili primerni za tovrstno predelavo?

Najbolj pogoste predelave avtomobilov na plin so predelave vozil na bencinski motor, ki za pogon uporabljajo neosvinčen bencin, vendar pa se vse več strank odloči tudi za predelavo dizelskih vozil, katerih predelava je nekoliko zahtevnejša, vendar ravno tako učinkovita. V vaš avtomobil ali kombi vgradimo dodatni rezervoar za avto plin, saj za normalno delovanje motorja v neogretem stanju še vedno potrebujemo bencin oz. dizel, ko pa dosežemo delovno temperaturo motorja, se preklop goriva izvede avtomatsko in tako za nadaljevanje koristimo samo avto plin. Rezervoar v večini primerov vgradimo na mesto rezervne pnevmatike v prtljažniku, tako da večjih vizualnih sprememb na avtomobilu ne boste opazili. Nimamo pa znanja in izkušenj le za predelavo avtomobilov na avtoplinski sistem, ampak nam je tudi kombi na plin znana predelava.

Kaj pridobimo z avtoplinskim sistemom?

Najpogostejši razlog za predelavo avta na plin je cena avto plina, ki je za več kot 50% manjša od cene bencina ali dizla. Z nižjimi stroški vožnje pa pridejo tudi visoki prihranki, s katerimi si boste kaj hitro povrnili začetno investicijo, nekateri že prej kot v enem letu. Pri kombiju na plin, ki porabi več goriva, se naložba še bolj splača. Konkretno ceno predelave na plin pa lahko pri nas preverite brezplačno, z zahtevo po brezplačni ponudbi. Drugi razlog za predelavo avtomobila na avto plinski sistem je zmanjšana obraba motorja. Motor z avtoplinskim sistemom deluje tišje, bolj mirno in s tem podaljša življenjsko dobo nekaterih vitalnih delov v motorju. Pri vseh teh izboljšavah pa poskrbimo še za mati naravo, saj se pri izgorevanju avto plina vozilo izloča manj škodljivih emisij: dušikov dioksid za 34 %, ogljikov dioksid za 15 %, ogljikov monoksid za 50 % in smog za kar 40 % manj. S predelavo avtomobila na plin dosežemo tudi večjo varnost v primerjavi z vozili na bencinski ali dizelski pogon, saj je rezervoar izdelan iz okrepljenih materialov, avtoplinski sistemi pa imajo večstopenjsko varovanje za primer nesreče, tako da je uporaba tega sistema 100% varna.  

Kako poteka predelava na avtoplinski sistem?

Pri postopku v vaše vozilo vgradimo nove elemente, med njimi tudi že prej omenjeni dodatni rezervoar, ki je prilagojen posameznemu avtomobilu ali pa se vgradi na mesto rezervne pnevmatike. Poleg rezervoarja vgradimo tudi uparjalnik, ki upari utekočinjen avto plin in s pomočjo najnovejše tehnologije večtočkovnega sistema dovede plin v vsak valj posebej. To zagotavlja manjšo izgubo moči ter manjšo porabo goriva v primerjavi s sistemom z monovbrizgom. Točilno mesto pri avtoplinskih sistemih zaradi vizualne podobe vstavimo pod registrsko tablico ali pa zraven trenutnega mesta za točenje goriva. Vaš novi avto ali kombi na plin bo imel poleg avtomatskega preklopa med gorivi tudi ročni preklop s pomočjo preklopnika na armaturi. Po predelavi vozila na plin je ohranjena avtonomija pogonskih goriv, preklop med njimi pa lahko izvedete kar med vožnjo, za kar ni potrebna zaustavitev vozila. Nivo avto plina lahko kadarkoli preverite s pomočjo manjšega ekrana na armaturni plošči in si s tem zagotovite pravočasen obisk točilne postaje, katerih število konstantno raste. Predelavo avtomobila na plin vam izvede usposobljen avtomehanik, ki vam na koncu izda certifikat o ustreznosti delovanja celotnega sistema.

Predelava avtomobila na plin

Zakaj vgraditi avtoplinski sistem pri nas

Avto plin se v Sloveniji kot pogonsko gorivo v avtomobilizmu uporablja že od konca osemdestih let, v Italiji, zibeljki razvoja avtplinskih tehnologij pa začetki segajo v leto 1939, ko je Aleardo Tartarini kot prvi na svetu predelal Fiata 508 znanega Topolina na avtoplinski pogon, dve leti kasneje natančneje leta 1941 je podjetje Tartarini Auto kot prvo podjetje na svetu začelo z serijsko proizvodnjo avtoplinski sistemov.

Kot pionirji vgradnje avtoplinskih sistemov v avtomobile vam lahko zagotovimo varnost, izkušnje, kvaliteto in znanje, ki ga podkrepimo še z uporabo najmodernejše tehnologije ter vam s tem zagotovimo varno in varčno vozilo, ki ga boste lahko uporabljali še leta po vgradnji. Na avtoplinski sistem Tartarini oz. na tehnologijo, ki omogoča samonastavljivo vodenje vbrizga avtoplina in posledično najboljši izkoristek pri izgorevanju, nudimo 8-letno garancijo. Če se odločite za vgraditev plinskega sistema pri nas, vam nudimo dolgoletne izkušnje na področju vgradnje avto plina, certificirano kakovost po standardu UNI EN ISO 9001:2008, 8-letno garancijo in možnost plačila do 60 obrokov.

Pridružite se naši družini in z predelavo na plin privoščite dobro sebi, avtomobilu in okolju.