Avtoplin je preverjeno pametna izbira

Avtoplin kot naložba za okolje in denarnico? Zagotovo.

Avtomobil je postal nujno zlo današnje družbe, pri tem pa so nam dodatno zakuhale še vrtoglave cene bencina in nafte. Avtoplin se kot pogonsko gorivo v avtomobilizmu uporablja že od sredine devetdesetih in kot pionirji vgradnje pogona na avtoplin vam v podjetju Tartarini nudimo izkušnje, znanje in potrebno kakovost pri predelavi avtomobila na avtoplin.

Avto plin

Avto na plin - poraba in izračun

Za avtoplin je cena zagotovo prva prednost, ko se odločate za predelavo avtomobila na plinski pogon. Avtoplin je v primerjavi z bencinom cenejši za okoli 50 % in ta odstotek vztrajno raste. Kot drugo je nujno treba omeniti, da se v primerjavi z ostalimi fosilnimi gorivi odstotek škodljivih emisiji pri avtoplin montaži drastično zmanjša, in sicer: dušikov dioksid za 34 %, ogljikov dioksid za 15 %, ogljikov monoksid za 50 % in smog kar za 40 %. Pri vsem tem pa si podaljšajte življenjsko dobo vozila za tretjino. Predelava avtomobila na avto plin nam omogoča tišje in mirnejše delovanje motorja, podaljša nam trajnost motornega olja, prepreči nastajanje korozije, podvoji življenjsko dobo katalizatorja in lambde sonde ter poskrbi za čistejše okolje in vsesplošno varnost vozila.
Čeprav je pri avtu na plin poraba višja od porabe bencina, je cena avtoplina toliko nižja, da se nam začetni vložek v predelavo avtomobila kaj hitro povrne. Avtoplin izračun lahko brezplačno naročite na naši spletni strani.

Kakšen vpliv ima avtoplin montaža na vaš avtomobil?

Avtoplin montaža oziroma predelava avtomobila na avtoplin nima nobenega vpliva na videz vozila. Običajno se na mesto rezervne pnevmatike vgradi dodatni rezervoar za utekočinjen naftni plin, ki prek uparjalnika in injektorjev potuje v motor avtomobila.
Za vžig avtomobila še vedno potrebujemo gorivo, zato vgradimo avtomatski preklopnik med gorivom in plinom ter tudi možnost ročnega preklopa preko stikala na armaturni plošči. Vpliv avtoplin montaže se najbolj kaže pri boljšem delovanju motorja, manjši obrabi mehanski delov in večjem prihranku goriva. Še enkrat naj poudarimo, da je za avto plin cena izredno ugodna.

Montaža avtoplina

Zakaj zaupati našemu podjetju?

Aleandro Tartarini, ustanovitelj prvotnega podjetja, je bil prvi v zgodovini, ki je v avtomobil vgradil plinski sistem za avto plin. Če se odločite za vgraditev plinskega sistema pri nas, vam nudimo dolgoletne izkušnje na področju vgradnje avto plina, certificirano kakovost po standardu UNI EN ISO 9001:2008, 8-letno garancijo in možnost plačila na 24 obrokov. Avtoplin montaža bo v rokah strokovnjakov, katerih znanje temelji na številnih raziskavah, prav tako pa bo delo potekalo s pomočjo najmodernejše tehnologije. Za natančen avtoplin izračun in informacije o porabi vsekakor stopite v stik z nami.